Feeds
Yükleniyor...

Milyoner Girişimcilerin En Çok Okuduğu 7 Kitap




“Kitaplar hayranlık duyduğumuz ama tanışmamızın mümkün olmadığı kişilerden bir şeyler öğrenebilmemizin bir yoludur.”

Okumak zihinlerimizi farklı fikirlere ve bakış açılarına açmanın en güzel yollarından biridir. Dünya da çok fazla bilgi var. İnsanlar hayatlarını belirli alan veya alanlarda bilgi ve deneyim sahibi olmak için çalışarak geçiriyorlar.

Dünya üzerindeki bütün bilgileri okuduğumuz birkaç yüz sayfalık kitaplardan öğrenemeyiz fakat okuyarak başka insanların bilgilerinden ve deneyimlerinden önemli oranda faydalanabiliriz. Çünkü okumak ve başarı (kişisel ve finansal başarı) arasında sıkı sıkıya bir ilişki var.

Bununla beraber “okumak için okumak” olarak adlandırılan bir kültür gelişti. Ve insanlar okudukları kitap sayılarıyla övünmeye başladılar. Çünkü okuduğumuz kitap sayısının bizim ne kadar kültürlü ve entellektüel olduğumuzu belirlediğine dair bir görüş var. Bu görüş sayesinde insanlar rol modellerinin okudukları kitapları almaya ve okumaya başladılar.

Eğer Steve Jobs okuduğu bir kitaptan kendine bir şeyler katmışsa muhtemelen biz de o kitabı okuduğumuzda kendimize bir şeyler katabiliriz. Fakat şöyle bir gerçek var her kitap okuyucusuyla farklı farklı konuşur. Yani herkes aynı kitabı okusa bile herkes o kitaptan başka bir şeyler katar kendisine. Kitap seçerken başkalarının tavsiyeleri önemli olabilir ancak iyi yorum almış yüzlerce, binlerce kitap var. Bu da demek oluyor ki kendi entellektüel meraklarınızı keşfetmek ve kendinize özel bir bakış açısı yaratmak kendinize katabileceğiniz en değerli şey.

Ancak başarılı girişimcilerin bahsettikleri bazı kitaplar var ki diğer iyi kitaplardan daha fazla okunuyorlar. Bu kitaplar okunduğunda faydalı olabilecek ve hatta kişi de pozitif yönde güçlü etkileri olabilecek kitaplar. Milyonerler tarafından en çok okunan yedi kitaba bir göz atalım:


1. Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, Dale Carnegie


Bazı insanlar kitabın dilini “iş ağzı” buldukları için bu kitaptan pek hoşlanmıyorlar. Fakat bu kitap üretken insan ilişkileri kurmada bir kilit niteliğinde. Çünkü günümüzde kendi dünyamızda olup bitenle o kadar ilgilenmeye başladık ki çevremizdeki insanların dünyalarında neler oluyor gözden kaçırıyoruz.

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, insanlarla nasıl güçlü profesyonel ilişkiler kurabileceğimizi bize çok güzel hatırlatıyor. Kitap, hayatımızda kolayca uygulayıp faydasını göreceğimiz şeyler anlatıyor.


2. Sapiens: İnsan Türünün Kısa bir Tarihi, Yuval Noah Harari



Geçmişte insanoğlunun hayatta kalmak için geliştirdiği bilgilerin genlerimizi nasıl etkilediği bugünkü insanların davranışlarını anlamamıza yardımcı oluyor. İnsanlığın dünü, bugünü ve yarını kitabın ana teması olup içeriği ise geçmişten günümüze yanıtlanması zor birçok soruya verilen bilimsel cevaplardan oluşuyor. Oldukça basit ve anlaşılabilir dili ve yazarının tarih birikiminden gelen güvenilirlik kitabı başarılı kılıyor…

Sapiens toplumları ileriye taşıyan devrimlerden, varolmuş en büyük imparatorluklardan ve bizlerin nasıl bugüne geldiğini anlatıyor. Gelecekte ne olacağı üzerinde düşünmeye başladığımız zaman bu kitap gerçekten de paha biçilemez bir kitap. Kitabın yazarı Yuval Noah Harari, geçmişte yaşanan şeylerin ne kadarında şans faktörünün etkili olduğunu bize çok güzel anlatıyor.

Hurrari, aynı zamanda toplumun yüzlerce, binlerce yıl öncesine kıyasla ne kadar iyileştiğini okuyucularına sorgulatıyor. Hayatlarımızı nasıl yaşamamız gerektiği üzerine düşününce geçmişte insanların nasıl yaşadığına dair bir bakış açısına sahip olmak önem kazanıyor. Özellikle de gelecek üzerinde sizin de bir etkinizin olmasını istiyorsanız.


3. Hızlı ve Yavaş Düşünme, Daniel Kahneman



Uzun bir süredir ekonomistler insanoğlunun rasyonel olduklarına dair varsayımda bulunuyorlar. Fakat bunun doğru olmadığını kanıtlayacak örnekleri bulmak çok zaman almıyor. Hızlı ve Yavaş Düşünme’nin yazarı Nobel Ödüllü Daniel Kahneman kitapta insanların durumsal bağlamdan etkilendiği birçok örnek sunuyor.


Fikirleriyle ekonomi, tıp ve siyaset dahil, pek çok alanı etkilemiş olan yazar, bu kitapta yıllardır sürdürdüğü araştırmaların sonuçlarını bir araya getiriyor. Düşüncelerimize farklı bir ışık tutarak daha farklı perspektiflerden bakmamızı sağlıyor. Kitapta okuyucuyla canlı bir sohbete giren yazar, sezgimize ne zaman güvenip güvenmeyeceğimizi ve yavaş düşünmenin ne zaman daha iyi olacağını öğretiyor.


4. İknanın Psikolojisi, Robert B. Cialdini



Robert B. Cialdini, Hızlı ve Yavaş Düşünme’ye (Hızlı ve Yavaş Düşünme yıllar önce çıkmış olan bir kitap olmasına rağmen) ithafen baş yapıt değerindeki bu kitabı yazdı. İknanın Psikolojisi, yaşamın her alanında ikna olma ve ikna etme sürecinin iç yüzünü anlatan bir başucu kitabı.

Örneğin bir şirkette çalışırken ya da bir arkadaşınızla konuşurken onlara genellikle kendi görüşünüzü kabul ettirmek için ikna etmeniz gerekir. Kendi fikrinizi destekleyecek harika sebeplerinizi olabilir ancak bu çalıştığınız şirketin ya da arkadaşlarınızın sizi destekleyeceği anlamına gelmiyor. İşte bu kitap, başka insanlara kendi fikirlerinizi kabul ettirmek için bilmeniz gereken ince detayların yanı sıra iş hayatında, ticarette, pazarlamada, günlük yaşamda ve aşkta ikna becerisine sahip olabilme yollarını da okuyucularına anlaşılır bir dille anlatıyor.


5. Orijinaller, Geleneklere Uymayanlar Dünyayı Nasıl Daha İleri Taşıyor, Adam Grant



Hayattaki en büyük meydan okumalardan biri özgürce düşünmektir. Ancak başkalarının fikirlerine göre hareket etmemizi sağlayan sayısız dış etken mevcut. Orijinaller, Geleneklere Uymayanlar Dünyayı Nasıl Daha İleri Taşıyor, adlı kitabında Adam Grant dünyaya gelmiş en orijinal insanları anlatıyor.

Grant aslında herkesin başarılı bir hayata sahip olabileceğini söylüyor ve böyle bir hayata sahip olmak için de okuyucularına belli başlı yollar sunuyor. Başarının ve hayatın aslında bizim ona nasıl yaklaştığımızla alakalı olduğunu anlatan Grant, elimize geçen şansların önemini anlatıyor. Daha dolu ve başarılı bir hayat yaşamak için Orijinaller okuması oldukça eğlenceli bir kitap.


6. Alışkanlıkların Gücü, Özel ve İş Hayatımızda Davranışlarımızın Ardında Neler Yatar?, Charles Duhigg



Herkesin kötü alışkanlıkları vardır. Başarılı insanların diğer insanlardan farkı ise bu kötü alışkanlıklarının farkında olmaları ve onları değiştirmek için bir şeyler yapabilmeleridir. Alışkanlıkların Gücü adlı kitapda Charles Duhigg, bize bu kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmamız için yollar gösteriyor ve bu alışkanlıkların hayatımızı yaşamamıza engel olmasının önüne nasıl geçebileceğimizi anlatıyor. Kitapta örnekler ve taktiksel tavsiyeler kullanarak Duhigg kitabı herkesin kendi hayatına uygulayabileceği bir hale getiriyor.


7. Simyacı, Paulo Coelho



Hayatımızın daha iyi bir versiyonuna sahip olabilecek güce sahibiz. Simyacı bize bu yolculuktan bahseden klasik bir yapıt. Tutkularının peşinden koşup çevresindeki kötü sesleri duymazdan gelmeye çalışan biri için Simyacı çok güçlü bir kitap. Endülüslü bir çobanın hikayesinin anlatıldığı kitapta sayısız ders alabileceğimiz nokta mevcut. Simyacı, kalbini dinleyip kendi doğrularının peşinden gitmeyi arzulayanlar için harika bir motivasyon kaynağı.
Milyoner Girişimcilerin En Çok Okuduğu 7 Kitap Milyoner Girişimcilerin En Çok Okuduğu 7 Kitap Reviewed by Editör on Ocak 29, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Home Ads

Blogger tarafından desteklenmektedir.